Grote update

Het nieuwe schooljaar is al begonnen en ik heb nog niet eens een verslagje van het afgelopen jaar online gezet. Tijd om daar eens werk van te maken!

Zoals ik al zei in mijn laatste update heb ik in april drie keer de Matthäuspassion mogen uitvoeren als solist met het Bachkoor Brabant en Florilegium Musicum o.l.v. Geert van den Dungen. Wat een prachtige ervaring was dat. Elke uitvoering ging beter dan de vorige en ik heb met volle teugen genoten van de wondermooie muziek en mijn medemuzikanten. Op een kleine week tijd heb ik ontzettend veel bijgeleerd. Ik zou deze muziek elke dag kunnen zingen.

17761033_1398246116901014_4732357921205339160_o

Daarnaast zijn er ook nog andere concerten geweest. Samen met Ruud Huijbregts (orgel), Maaike Boekholt (viola da gamba) en Marinken Van de Velde (mezzosopraan) heb ik in Eindhoven Couperins ‘Leçons de Ténèbres’ uitgevoerd. Alweer zo’n prachtige muziek. Verder heb ik met Marc Schippers (orgel) een paar concerten verzorgd, daar hebben we ook mooie reacties op gekregen. We brachten muziek van Hugo Distler en Daan Manneke. Manneke was bij een van onze concerten en reageerde heel enthousiast. Ik hoop in de toekomst nog veel muziek van hem uit te voeren.

Dit jaar deden we met de zangafdeling van het conservatorium ‘Hans en Grietje’ van Engelbert Humperdinck. Ik vertolkte het Dauwmannetje. De opera was ingekort en aangepast zodat we er een kindervoorstelling van konden maken. Samen met wat andere derdejaars gaf ik ook wat voorbereidende lessen op lagere scholen om de kinderen warm te maken voor de voorstellingen. Tijdens de voorstellingen waren de kinderen erg enthousiast, wat is het leuk om voor zo’n actief publiek te spelen.

Tenslotte, om de “traditie” niet te doorbreken, nog een verslagje van mijn overgangstentamen. Ik kreeg dit jaar een mooie 8,5 voor mijn zangtentamen en daar was ik uiterst tevreden mee! 😀
Op mijn programma stonden de volgende werken:

J.S. Bach (1685 – 1750) – ‘Ihr Seelen, die ihr außer euch’ & ‘Die Schätzbarkeit der weiten Erden’
Uit: “Ich bin in mir vergnügt” BWV 204

J. Haydn (1732 – 1809) – ‘Und Gott sprach’ & ‘Auf starkem Fittiche’
Uit: Die Schöpfung

E. Humperdinck (1854 – 1921) – ‘De kleine Dauwman ben ik’
Uit: Hans en Grietje

L. Bernstein (1918 – 1990)
1. My name is Barbara
5. I’m a Person too
Uit: “I hate Music!” – A Cycle of Five Kid Songs

J. Rutter (°1954) – ‘Pie Jesu’
Uit: Requiem

Ziezo, dat waren de hoogtepunten van vorig schooljaar. Dit schooljaar doe ik eindexamen! Bereid jullie dus maar voor op veel eindexamennieuws in alle mogelijke vormen. De datum kunnen jullie alvast noteren: 19 juni 2018.

Tot snel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s