Nog 33 dagen…

Nog 33 dagen en het is zover: mijn eindexamen Solozang Klassiek (van mijn bachelor weliswaar 😉 ). Ik ben al bijna een jaar druk bezig met het organiseren van dit concert. Wat komt er veel bij kijken! Een zaal zoeken, muzikanten vragen en vastleggen, nieuwe muzikanten zoeken, partijen uitschrijven, er een eeuwigheid over doen om repetities gepland te krijgen met iedereen, een poster ontwerpen, veel andere concerten geven en de muziek voor mijn eindexamen uit het oog verliezen, mensen stalken via facebook en mail om mijn zaal gevuld te krijgen… Noem maar op. Daarnaast liet mijn gezondheid me de laatste drie weken serieus in de steek waardoor alles extra spannend wordt, maar ik doe mijn uiterste best om er een mooi concert van te maken voor iedereen. Gelukkig heb ik ook een lieve man die mij heel hard helpt om alles in goede banen te leiden (en die ervoor zorgt dat ik af en toe op tijd in bed kruip, zeker nu…).

Om jullie alvast warm te maken voor mijn examen, wil ik om de zoveel tijd een van “mijn” muzikanten voorstellen. Het heeft lang geduurd voor ik iedereen gevonden had (gelukkig was ik vorig jaar al begonnen met zoeken!), maar ik ben heel tevreden met mijn ensembles. De eerste persoon die ik jullie wil voorstellen is Anne Willem, een van de fijne muzikanten die ik dankzij mijn examen heb leren kennen.


Anne Willem

Anne Willem – Hobo

Anne Willem (1996), geboren in Luik, begon op 8-jarige leeftijd met hobo spelen. Dankzij haar eerste leerkracht Griet Bols, leerkracht in het NIKO in Neerpelt, ontdekte Anne de liefde die ze koesterde voor dit prachtig instrument. Ze nam deel aan verschillende (inter-)nationale wedstrijden en heeft zo al verschillende keren als solist mogen optreden met orkest. Vorige schooljaar mocht ze naar Slovenië reizen voor de halve finale van de “Be-the-one”-competition, een internationale Europese wedstrijd, dat jaar georganiseerd voor hobo. In het schooljaar 2015-2016 werd Anne geselecteerd als 1ste hoboïste van het Euregio Jeugdorkest. Later in dat jaar, werd ze door het NCO (Namur Chambre Orchestra) aangesteld als 1ste hobo voor het Mozartfestival in Waterloo.

Ze studeerde 2 jaar aan het IMEP in Namen bij Sylvain Cremers en is nu studente bij Ralph Van Daal aan het conservatorium van Maastricht (3de bachelor). Sinds september 2016 vormt Anne samen met Anna Michels, een getalenteerde pianiste van Schotland, een vast duo, genaamd duo Animando.  Samen namen ze dit jaar deel aan de “Swedish International duo competition”, waar ze een mooie 4de plaats behaalden.

Anne is ook actief als theatermaker en regisseur. Op 17 september ging haar eerste zelfgeschreven muziektheater De Creatie in première, voor het kunstenfestival “Musica Sacra” te Maastricht. Tijdens zo een voorstelling laat ze al de verschillende kunstvormen zoals woord, dans, muziek en beeldende kunst samensmelten tot één geheel. Momenteel werkt ze een nieuw muziektheater uit over de sterren in samenwerking met het planetarium van Genk. Hiervoor kreeg ze in november 2017 de Edmond Hustinx-prijs toegekend ter waarde van 2500 euro, als steun voor haar nieuwe projecten.

Anne is een vaste maker van talentenmakerij Via Zuid.


Meer informatie over mijn eindexamen vinden jullie hier: Facebookevenement.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s