Nog 17 dagen…

Nog 17 dagen en ik geef het laatste concert van mijn bachelor, spannend! Gelukkig werkt mijn stem eindelijk weer helemaal mee. Nu al mijn eindexamenrepertoire nog verder afstoffen en dan ben ik er hopelijk helemaal klaar voor.

In plaats van een heel verhaal zoals in de vorige berichten krijgen jullie deze keer twee introducties. Ik wil jullie graag voorstellen aan twee klasgenoten: Theo en Marinken. Marinken ken ik al heel lang, al van toen ik 11 jaar oud was in het jeugdkoor Gynaika, al waren we toen nog niet zo goed bevriend als nu. Ondertussen hebben we al heel vaak samengewerkt, het was dus een logische keuze om Marinken te vragen om mee te zingen.
Theo ken ik daarentegen nog maar net. Wat ben ik blij dat hij ervoor gekozen heeft om bij ons in Tilburg te komen studeren, wat een prachtige basstem! Dit is het tweede project van mij waarbij hij meezingt en ik hoop dat we in de toekomst nog veel mogen samenwerken. 😀 (Er zijn zelfs al een paar prille ideetjes voor volgend jaar waar ik zeker een bas voor nodig heb… 😉 )

Hieronder stellen ze zichzelf voor. Wil je hen graag horen zingen? Vergeet dan geen plaatsje te reserveren voor mijn eindexamen op 19 juni via enide.lebrocquy@gmail.com.
Meer info: Facebookevenement.


Theo

Theo Decloedt – Bas

Theo ontwikkelde zijn zang passie pas goed tijdens zijn eerste studie tot psychobioloog, zingende in verschillende studentenkoren.

Toen hij tijdens de eindstage van zijn biologie opleiding deel kon nemen aan een opera project op het Conservatorium van Amsterdam begon hem het een en ander te dagen: ondanks zijn liefde voor de levenswetenschappen was het tijd om een radicale switch te maken en microscoop, pipet en onderzoeksgroep te verruilen voor lessenaar, stemvork en ensemble.

Ondertussen is hij aan het einde van zijn eerste conservatorium jaar in Tilburg en studeert hij bij Margriet van Reisen en Sinan Vural.


Marinken
Marinken Van de Velde – Mezzosopraan

Na het plaatselijke kinderkoor, deed Marinken Van de Velde zangervaring op bij meisjeskoor Gynaika o.l.v. Godfried van de Vyvere te Sint-Niklaas. Met dit koor nam ze deel aan concertreizen naar Polen en Tsjechië. Op de wedstrijd Koor van het Jaar in 2005 wonnen ze de titel Jeugdkoor van het Jaar.
Op haar 18e startte ze haar eerste klassieke zanglessen bij Godfried van de Vyvere aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas waar ze een jaar eerder ook al een hogere graad piano had afgerond. Ze zong aan deze academie rollen in de barokopera’s L’Orfeo en Platée. In 2014 behaalde ze daar het getuigschrift hogere graad zang met grootste onderscheiding.

Ondertussen was Marinken in 2013 afgestudeerd als leerkracht muzikale opvoeding & project kunstvakken aan de Hogeschool Gent en hadden koorprojecten bij het Gents Universitair Koor haar liefde voor zang alleen maar doen groeien.

Sinds september 2015 studeert ze daarom aan de HBO -opleiding solozang klassiek aan het Conservatorium Tilburg bij Sinan Vural en Margriet van Reisen. Ze zong op het conservatorium mee met de opera Die Fledermaus, Carmina Burana en Petite Messe Solenelle van Rossini. Ze zong de dubbelrol moeder en heks in de opera ‘Hansel und Gretel’ van Humperdinck. Binnen het conservatorium musiceert ze in verschillende kamermuziekgroepen.

Sinds 2012 is Marinken vast lid van het Modern Barok Ensemble o.l.v. Marie-Ange Boost en Godfried Van de Vyvere, in een samenwerking met Stichting Klassieke Dans. Ze zong  o.a. de titelrol Dido in hun productie van Dido en Aeneas en solo’s in ‘If Love’s a sweet passion’.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s