3 violen in 1 klap!

Tijd voor nog wat nieuwe gezichten! Door alle drukte is het al even geleden dat ik iemand voorgesteld heb, dus vandaag krijgen jullie maar liefst drie introducties! Drie van mijn vier violisten: Néstor, Katleen en Irene. Ze spelen alle drie mee in het grootste ensemble dat jullie op mijn examen te horen krijgen. 😀

Meer informatie over mijn eindexamen: Facebookevenement.


Néstor

Néstor Lasala – Viool

Néstor (23) is een klassieke muzikant en violist. Hij voltooide zijn bachelor viool aan het CSMA Conservatorium in Zaragoza (Spanje). Momenteel zit hij in de master aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, hij studeert daar bij Wouter Vossen en Natalia Gabunia. Néstor maakt deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland.


Katleen

Katleen Verbueken – Viool

Katleen (°1983) begon op 9-jarige leeftijd met haar opleiding viool aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier. In 2001 studeerde ze daar af bij Veerle van Gorp en kreeg hiervoor de ‘Medaille van de Stad Lier’. Verder behaalde ze prijzen voor harmonie -en notenleer en sleepte ze de ‘Prijs Freddy Marien voor de meest verdienstelijke leerling schooljaar 2000-2001’ in de wacht. Daarna zette ze haar vioolstudies verder aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij violist Jerrold Rubenstein. In 2006 behaalde ze haar master-diploma voor viool en rondde ze ook haar aggregaatsopleiding af. In 2007 voltooide ze de opleiding ‘postgraduaat orkest’ bij Henry Raudales.

Katleen nam deel aan verschillende orkeststages zoals het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen en de Jonge Filharmonie o.l.v. dirigenten als Johannes Leertouwer, Peter Rundell en Alexander Liebreich. Ook deed ze professionele orkestervaring op tijdens stages bij deFilharmonie en het Vlaams Radio Orkest. Ze trad ook meermaals op als concertmeester van het Symfonieorkest van het Vlaams Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Verder speelde ze freelance mee bij o.a. ‘La Passione’ en ‘Musici Dominicanorum’. Al vele jaren vormt ze het duo Con Cuore met pianiste Dorien Floren.


Irene

Irene Bossier – Viool

Irene Bossier (1989) begon op 7-jarige leeftijd met vioollessen aan de muziekschool in Oosterhout, Noord-Brabant. Pas nadat zij haar studie Sociologie aan de Universiteit van Tilburg had afgerond in 2012, is zij begonnen aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Momenteel zit zij daar in de masteropleiding. Zij deed op het conservatorium mee aan projecten o.l.v. Arjan Tien, Roberto Benzi, Chris Duindam en Etienne Siebens en volgde masterclasses van o.a. Natasja Morozova, Ron Ephrat, Anton Barachovsky, Marco Terlizzi en Elina Vähällä.

Irene treedt regelmatig op samen met cellist Cor Coppoolse en met pianist Rowan van der Westen in verschillende (kamermuziek)bezettingen.    

Als orkestmusicus is zij verbonden geweest aan het Oosterhouts Symfonie Orkest (cm), het Euregio Jeugdorkest, studentenorkest Ensuite te Eindhoven (cm) en het Tilburgs Festival Orkest.

In 2013 deed zij auditie bij Stichting Ars Musica en sindsdien is zij lid van het professionele Ars Musica Orkest o.l.v. Patrick van der Linden. Als lid van Ars Musica speelde zij onder andere mee in de Matthäus Passion van J.S. Bach en The Messiah van G.F. Händel die in 2016 integraal werden uitgezonden op NPO2.    

Irene geeft al enkele jaren privéles in Tilburg, maar sinds september 2015 is zij ook verbonden als viooldocente aan de muziekscholen de Tiliander en de Schattelijn in respectievelijk Oisterwijk en Geertruidenberg.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s