Nog vier keer slapen …

Nog vier keer slapen! (Eventuele dutjes tussendoor niet meegeteld weliswaar.) Vandaag mocht ik mijn programmaboekjes afhalen bij de drukker en, al zeg ik het zelf, ze zijn goed gelukt. 😀 Bovendien heb ik vandaag ook de laatste benodigdheden voor dinsdag gevonden. Twee zaken minder om van wakker te liggen, hè hè!

Vanavond wil ik twee mensen aan jullie voorstellen: Boukje en Cathinca. Ik ken hen allebei al sinds mijn eerste jaar aan het conservatorium (en ze hebben allebei een mooie foto tussen het groen). Boukje en ik hebben zelfs een tijdje samen in een ensemble gezongen. Wat is het fijn om nu weer samen muziek te maken!
Met Cathinca had ik daarentegen nog niet veel samengewerkt, maar ik ben ontzettend blij dat ik haar gevraagd heb. Alleen al om te horen hoe mooi haar klank mengt met die van de hoboïste, zouden jullie naar mijn eindexamen moeten komen. 😉 Hieronder nog even alle praktische details voor dinsdag op een rijtje.

Wanneer? 19 juni om 20u (De deuren gaan open om 19.30u, als je liever nog vroeger komt, kan je terecht in de Foyer van het Jan van Besouwhuis.)

Waar? In de Kapel van het ‘Jan van Besouwhuis’ (Thomas van Diessenstraat 1, Goirle, Nederland)


Boukje.jpg

Boukje van Gelder – Mezzosopraan

Vanaf dat Boukje kon spreken, begon ze ook met zingen. In eerst instantie zong ze met haar moeder achter de piano, maar vanaf haar zestiende had nam ze ook zanglessen. Na haar Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht besloot ze naar het conservatorium te gaan om zich zoveel als mogelijk te verdiepen in zingen en muziek. In 2017 studeerde zij als mezzosopraan af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Volgend jaar gaat ze naar het tweede jaar van de Master Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze houdt veel van Bach en Amerikaans lied, maar eigenlijk ook van bijna alle andere zingbare klassieke muziek. Tot en met 2016 zong Boukje met Enide in het vrouwenensemble Femmesemble en daarom is het extra leuk dat ze nu voor Enides eindexamen weer met haar samen kan zingen.


Cathinca

Cathinca Porsius – Dwarsfluit

Cathinca (1995) begon op 8-jarige leeftijd met fluitlessen bij Tineke van Geuns aan de muziekschool in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op jonge leeftijd begon zij al in verschillende orkesten te spelen. Zowel harmonie- als symfonieorkesten. Sinds 2015 speelt zij bij het Euregio Jeugdorkest, waar zij sinds 2016 aanvoerder is van de fluitsectie.

Sinds september 2014 studeert zij Klassiek Dwarsfluit bij Leon Berendse aan het conservatorium in Tilburg. In haar minor heeft ze piccololessen gevolgd bij Ellen vergunst.

Naast het spelen in orkesten, heeft Cathinca een aantal vaste kamermuziekensembles waar ze regelmatig mee speelt. Deze ensembles variëren in genre van barok tot hedendaags.

Ook heeft zij meegedaan aan het EuroConcours 2018 – fluit, waar zij de 2e prijs won op de nationale finale.

Verder is Cathinca ook actief als dwarsfluitdocent bij muziekvereniging Vlijt&Volharding in Alphen.


Meer info: Facebookevenement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s