Een altviool en een contrabas :-)

Vandaag twee muzikanten waar ik een tijdje naar heb moeten zoeken. In tegenstelling tot Boukje en Cathinca, ken ik Isaac en Jacques nog niet zo lang. Isaac kende ik alleen maar van zien van op het conservatorium en Jacques speelde in december mee op een concert o.l.v. Ruud Huijbregts in Eindhoven. Heel veel kan ik dus niet vertellen over hen, maar hieronder lezen jullie hun biografieën. 🙂
(Het is overigens wel grappig hoeveel Belgen er meespelen op mijn concert waarvan ik in het begin niet wist dat ze Belgen waren. :-p )

Meer info over mijn eindexamen: Facebookevenement.


Jacques

Jacques van der Meer – Contrabas

Contrabassist/violonespeler Jacques van der Meer uit Gouda werd al op jonge leeftijd geraakt door de muziek van J.S. Bach en tijdgenoten. Na zijn studie specialiseerde hij zich  in de uitvoeringspraktijk van de oude muziek, waarin hij zich een speciale plaats verwierf door zijn interpretatie, waarbij hij zich onderscheidt door zijn markante en toch transparante toon en de beweging in zijn spel: smaakvol en alert.

Sinds 1985 speelt van der Meer met diverse professionele ensembles en maakt concertreizen in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Midden-Oosten, Zuid Amerika en Zuidoost Azië.

De afgelopen tien jaar musiceerde hij met ondermeer de Kolner Akademie, het ensemble Das Kleine Konzert, het kamermuziek­ensemble Musica Alta Ripa, La Stagione Frankfurt en Der Hannoversche Hofkappelle.
In Nederland maakte Jacques van der Meer deel uit van het Apollo-ensemble.

Tussen 1994 en 2004 maakte hij talrijke opnames voor de W.D.R. met het ensemble van Hermann Max uit Keulen. Ook voor diverse andere radio- en televisieprogram­ma’s en op een grote hoeveelheid cd’s is Jacq van der Meer geregistreerd.


Isaac

Isaac Poels  – Altviool

Isaac (1994, Leuven, België), begon met viool spelen op 9-jarige leeftijd. Na een jeugd die getekend werd door muziek, begin hij in 2012 aan zijn studies klassiek viool aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, Nederland. Onder zijn studies maakte Isaac de switch van viool naar altviool. Ook groeide zijn interesse in geïmproviseerde muziek, compositie, en interdisciplinaire samenwerkingen. Isaac ontwikkelde zich tot een veelzijdige muzikant die actief in de klassieke en lichte scene als componist en uitvoerder, en die regelmatig te vinden is in samenwerkingen met dans en theater. In 2018 studeerde Isaac als eerste af als master in Creative Performance aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, een masterprofiel dat speciaal voor hem werd vormgegeven.


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s