Ik ben van een andere planeet …

Gisteren reed ik met de fiets naar de post en heb ik ontdekt dat ik soms echt een beetje wereldvreemd ben. Nu ja, dat wist ik al langer, maar het is soms wat erger dan anders blijkbaar … Ik zat op de fiets en vroeg me heel de tijd af waarom er overal Belgische vlaggen hingen. Pas toen ik thuiskwam en een auto zag met vlaggen rond de zijspiegels viel mijn euro. Ohja, het WK! (En dat met zo’n grote voetbalfan thuis … en nog meer in de familie. Ze konden er allemaal eens goed om lachen.)

Goed, terug naar een muzikaal onderwerp. Vandaag was de generale repetitie voor dinsdag, het is écht bijna zover! Er zijn nog drie mensen die ik moet voorstellen, vandaag is het aan Hanneke en Eelco. Ze staan allebei bijna de hele tijd op het podium, alleen aan het einde mogen ze wat uitrusten.

Ik begin waarschijnlijk wat in herhaling te vallen, maar vergeet geen plaatsje te reserveren voor dinsdag! Het is fijn om te weten hoeveel mensen er komen luisteren. 😉


Eelco

Eelco Kooiker – Klavecimbel/Orgel

Eelco Kooiker kreeg op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader. Op zijn 11e jaar maakte hij de overstap naar klavecimbel en kreeg hij les van Kya Hengstmangers.

Naast zijn studie aan de TU/e Eindhoven, volgde hij orgellessen bij Ruud Huijbregts en studeerde hij klavecimbel aan het Brabants Conservatorium bij Remy Syrier. Eelco speelt regelmatig mee in (gelegenheids)ensembles, op festivals waaronder het Oude Muziek Festival Hoorn. Recent gaf  hij een concert waarin naast de klavecimbelconcerten voor 3 en 4 klavecimbels van Johann Sebastian Bach ook de Nederlandse premiere van het concert voor 4 klavecimbels van Gianluca Bersanetti te horen was.

Eelco volgde daarnaast zanglessen bij Ludy Vrijdag en neemt als klavecinist en zanger regelmatig deel aan projecten van het Ariosto Ensemble.

In 2009 richtte hij Ensemble Joyeux op dat zich toelegt op het uitvoeren van Franse barokmuziek waarbij zoveel als mogelijk uit de oorspronkelijke notaties wordt gespeeld.

Samen met Martijn Verbrugh richtte Eelco het continuo-ensemble Profondamente op wat regelmatig kamerkoren, vocale ensembles en solisten begeleid en wat daarnaast eigen projecten organiseert.

www.eelcokooiker.nl


Hanneke.jpg

Hanneke Verbueken – Viool (Concertmeester)

Hanneke (°1989) startte haar muzikale opleiding in 1997 aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier. Een jaar later begon ze viool te studeren bij Veerle Van Gorp, bij wie ze in 2007 haar studies afrondde met de grootste onderscheiding en met de eerste prijs Hogere Graad Viool.

Vanaf september 2007 studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, eerst in de klas van Henry Raudales, sinds 2009 bij Tatiana Samouil en vanaf 2010 ook bij Jolente De Maeyer. In juni 2010 behaalde ze daar haar bachelor voor viool, waarna ze zich inschreef voor het volgen van de masteropleiding en de lerarenopleiding. Nadat ze deze in 2012 afrondde, schreef ze zich in aan het Conservatoire Royale de Bruxelles bij Shirly Laub, waarbij ze studeerde tot juni 2014.

In 2004 werd ze geselecteerd voor YoTaM, een beurs voor jonge getalenteerde musici. In datzelfde jaar behaalde ze ook een tweede prijs in de wedstrijd Jonge Solisten aan Zee in Oostende. Bij de Dexia Classics wedstrijd voor kamermuziek werd ze in 2006 eerste laureaat, daarnaast behaalde ze ook tweemaal een eerste prijs in de kamermuziekwedstrijd Ottoboni. In maart 2011 veroverde ze een plaatsje in de finale van de internationale vioolwedstrijd ‘Concours Bravo’ in Namen.

In februari 2010 trad ze als soliste op in de Koningin Elisabethzaal van Antwerpen met het Filharmonisch Orkest Südwestfalen onder leiding van Peter Falk. Een half jaar later stond ze, onder leiding van diezelfde dirigent, als soliste op podia in Keulen en Frankfurt samen met de Nordwestdeutsche Philharmonie. In 2011 stond ze ook als soliste op het podium met het kamerorkest La Passione.

Ze volgde masterclasses en stages bij o.a. G. de Neve, A. Barchevitch, A. Siwy en I. Párkányi.

Van 2011 tot 2013 speelde ze in het European Union Youth Orchestra, waarmee ze rond trok over heel Europa en Amerika. Ze nam deel aan projecten met de Brussels Philharmonic, de Jonge Filharmonie en het Jeugd en Muziek Orkest Antwerpen. Verder is ze vaste vervanger bij het Antwerp Symphony Orchestra, de Vlaamse Opera en Casco Phil.

Eind 2014 won ze de auditie voor een vaste plaats bij SymfonieOrkest Vlaanderen.


Meer info over mijn eindexamen: Facebookevenement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s