Morgen is het zover!

Morgen is het dan eindelijk zover, het eindconcert van mijn bachelor Solozang Klassiek. Alle voorbereidingen zijn getroffen en bijna alle muzikanten zijn voorgesteld, behalve een iemand.
De laatste persoon die ik aan jullie wil voorstellen speelt niet alleen een belangrijke rol tijdens mijn eindexamen, maar ook in mijn leven. Hij staat altijd voor mij klaar; luistert naar al mijn verhalen, maar ook naar mijn gezeur; speelt regelmatig taxi als het openbaar vervoer weer tekortschiet; kalmeerde mij toen ik ziek was en mijn stem niet meer meewerkte; kan ontzettend lekker koken … Ik zal maar niet te lang doorgaan met mijn opsomming. :-p Wel nog belangrijk voor morgen is te vermelden dat hij ook ontzettend mooi cello speelt en een erg mooie stem heeft. Hij speelt of zingt bovendien in heel mijn programma mee! Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn lieve man, Gert-Jan Verbueken.

(Ohja, heb ik al verklapt dat Johannette Zomer komt jureren morgen? Zo’n bekende naam in Nederland, dat maakt het toch wel extra spannend!)


Gert-Jan

Gert-Jan Verbueken – Cello/Tenor

Gert-Jan (°1985) ging in 1993 naar de Stedelijke Muziekacademie ”Jozef Van Poppel” te Deurne. In het jaar 1994 mocht hij daar zijn eerste stappen zetten op het instrument dat zijn hart had gestolen, de cello.
Griet Van Regenmortel bracht hem de basisbeginselen bij en een jaar later, in 1995, zette hij zijn studies verder aan de SAMWD te Lier bij Geert De Bièvre. Zijn grote liefde voor muziek en samenspel bleef niet lang verborgen en al snel maakte hij deel uit van de orkesten en ensembles binnen de academie. Met verschillende kamermuziekensembles werd hij laureaat van de kamermuziekwedstrijd Ottoboni.

Tijdens zijn laatste jaren op de academie was bij Gert-Jan een verlangen ontstaan om niet enkel met zijn cello als hobby bezig te zijn, maar de spelvreugde die hij had verder te ontplooien door van zijn hobby zijn beroep te maken.

Gert-Jan vervolgde daarom zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen in de klas van France Springuel, waar hij in 2008 zijn masterdiploma cello behaalde. Hierna specialiseerde hij zich nog verder tot orkestmuzikant via een postgraduaatsopleiding bij Justus Grimm.

Gedurende zijn studie was het voor Gert-Jan al snel duidelijk dat hij niet enkel in de wieg was gelegd als uitvoerend musicus, maar dat er ook een verlangen was om zijn passie voor muziek door te geven aan anderen. Dit resulteerde in het behalen van een aggregaatsdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Later behaalde hij hier ook zijn masterdiploma koordirectie.

Gert-Jan bleef niet stilzitten tijdens zijn studies, maar was steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en ideeën. Hij volgde verscheidene masterclasses bij Vladimir Perlin, Christoph Richter, het Spiegel Strijkkwartet en het Artemis String Quartet.
Gebeten door ensemblespel nam Gert-Jan deel aan verschillende stages van het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen en het Nationaal Jeugdorkest van België. In kamermuziekverband trad hij op tijdens verschillende festivals in en rond Firenze (Italië). Als solist was hij onder andere te horen in het Triple Concerto van Beethoven met het Bruocsella Symphony Orchestra.

Sinds 2013 studeert Gert-Jan zang aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na lessen bij Xenia Meijer en Hanneke Kaasschieter zette hij zijn lessen verder bij Sinan Vural. In 2017 behaalde hij zijn bachelordiploma, waarna hij zich inschreef voor de masteropleiding in Tilburg. Momenteel specialiseert hij zich in oratorium en Duits lied. Naast zijn lessen bij Sinan, volgt hij ook lessen bij Stephan Adriaens, Marcel Beeckman en Griet De Geyter.

Als solist was hij reeds te horen in o.a. de Matthäus- en Johannespassion van Bach, het Stabat Mater van Haydn en de Messiah van Haendel.
Samen met zijn vrouw Enide Lebrocquy (sopraan) en Arne De Wit (gitaar) richtte hij in 2017 het ensemble TriDvaRas op, waarmee hij bekende en minder bekende muziek in een nieuw kleedje steekt.


Meer info voor morgen: Facebookevenement

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s