Biografie

 

Enide

Enide is geboren te Sint-Niklaas in 1992 en ontdekte al snel haar liefde voor muziek. Na haar eerste ervaringen aan de piano bij mama op schoot kreeg ze als 5-jarige haar eerste pianolessen aan de muziekschool van Waasmunster.

Op 11-jarige leeftijd deed ze haar eerste zangervaringen op bij Gynaika, een jeugdkoor o.l.v. Godfried Van de Vyvere waarmee ze verschillende prijzen won en internationale concertreizen maakte. Zanglessen kreeg ze van Véronique Daelman, Irene Carpentier, Steven Mariën en Bart Uvyn aan de muziekscholen van Waasmunster en Gent.

Enide maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles. In 2017 richtte ze met Gert-Jan Verbueken (cello/zang) en Arne de Wit (gitaar) het ensemble TriDvaRas op, waarmee ze regelmatig kamermuziekconcerten verzorgt. Daarnaast vormt ze een duo met Maurick Reuser (piano). Van 2015 tot 2017 maakte ze deel uit van ‘Femmesemble’. Als soliste werkt ze regelmatig samen met dirigenten als Geert van den Dungen, Ruud Huijbregts, Louis Buskens, Ramon van den Boom, Gert-Jan Verbueken …

Momenteel zit Enide in haar master solozang klassiek bij Sinan Vural en Margriet van Reisen aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Naast haar lessen aan het conservatorium krijgt ze ook les van Johannette Zomer, Griet De Geyter en Jan Van Elsacker. Masterclasses volgde ze bij Elly Ameling, Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Carina Vinke.

Enide zong als solist in verschillende operaproducties en oratoria. Ze vertolkte onder andere in 2016 de rol van Ida in ‘Die Fledermaus’ van Strauss en in 2017 speelde ze het Dauwmannetje in ‘Hansje en Grietje’ van Humperdinck. Ze had de eer om te mogen soleren in verschillende oratoria van o.a. J.S. Bach, D. Buxtehude, F. Couperin, G.F. Haendel, J. Haydn, M. Haydn, W.A. Mozart, G.B. Pergolesi, G. Rossini, J. Rutter, G.P. Telemann, A. Vivaldi en nog vele andere componisten.

Op 8 oktober 2016 werd Enide de allereerste winnaar van het Bach Vocalistenconcours Brabant.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s